Referada

 OBAVIJEST 

Mole se svi studenti da upišu u Indeks naziv predmeta, profesora i sate. Prepišite kako piše na papiru (nemojte zaboraviti ostaviti razmak između predmeta).


 OBAVJEST ZA STUDENTE KOJI ISPITE PRIJAVLJUJU ISS  ON-LINE  

Svi studenti koji ispite prijavljuju putem ISS-a, zamolbe će slati ovim putem (prijepisi ocjena, potvrde...) sa naznakom u koju svrhu.  

Studenti koji na svoju aplikaciju nisu unijeli e-mail adresu, mole se da to učine.

Za sve poteškoće vezane uz ISS sustav, bilo da se radi o prijavi ispita, logiranja u sustav ili bilo kojeg drugog problema, odmah se javiti u Studentsku referadu. Problem prijaviti e-mail-om na adrese:

olivera.boras@sve-mo.ba Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   ;   spomenka.matic@sve-mo.ba Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

Ukoliko studenti ne prijave problem do 24:00 sata zadnjeg dana prijave ispita, na isti ne mogu pristupiti, ne mogu naknadno prijaviti ispit, niti pokušavati ostvariti to pravo na osnovi molbi rukovodstvu Fakulteta. Stoga Vas molimo da se pridržavate propisanih rokova


   VAŽNO - Odluka o prijavi i odjavi ispita


 OBAVIJEST ZA STUDENTE 

Studenti koji ne popune Studentsku anketu, neće moći ovjeriti semestar.


 Obavijest za ponavljače IV godine:

 Studenti koji ponavljaju IV godinu studija, ispite će prijavljivati putem prijavnica (po starom) a ne preko ISS-a.


O B A V I J E S T

SVI STUDENTI I, II, III i IV GODINE ISPITE MORAJU PRIJAVLJIVATI ON – LINE!!!


Studentska referada

Rad sa studentima je od 10.00-13.00 sati.

Kontakt telefon: 335-616; 335-645

Za bilo kakve potvrde, student treba napisati zamolbu i predati u studentsku referadu. Forma zamolbe se nalazi na oglasnoj ploči.

Ako student ima bilo kakvo pitanje, treba se obratiti u Studentsku referadu, a ne pitati kolege sa viših godina.

Informacije za studente

Testiranje (ovjera) semestra

 • Student je dužan ovjeriti svaki semestar. Uvjet za ovjeru je potpis nastavnika iz svih odslušanih predmeta.

Upis u više nastavne godine

 • Student stječe pravo upisa u narednu godinu studija ako je do kraja upisnog roka ispunio sve propisane obveze i položio sve ispite.

Ponavljanje godine

 • Student koji nije stekao pravo upisa u narednu godinu studija ponavlja istu godinu i nema pravo upisivati predmete iz više godine studija.
 • Studenti koji ponavljaju godinu studija i položi sve ispite iz prethodne godine studija do kraja zimskog ispitnog roka mogu upisati predmete više godine koji se slušaju samo u ljetnom semestru.
 • Studenti koji su 3 puta pristupili na ispit do zadnjeg roka u tekućoj akademskoj godini, trebaju slušati taj predmet u narednoj akademskoj godini, kako bi nakon eventualnog pada na četvrtom izlasku ostvarili pravo da u istoj godini ponovo mogu polagati ispit 4 puta.

Ispiti

 • Ispitu može pristupiti student koji je udovoljio svim propisanim nastavnim obvezama.
 • Student prijavljuje polaganje ispita (on-line) 7 dana prije početka ispitnog termina (I, II, III i IV godina). Na našoj web stranici www.mefmo.ba nalazi se ISS-studenti (Informacijski sveučilišni sustav). Login za aplikaciju: na početnoj formi prijave, unesu se korisnički podaci koje ste dobili, korisničko ime (user name) i lozinka (password). Pod izbornikom upute je detaljan prikaz (pročitajte)
 • Ako student iz bilo kojeg razloga ne može pristupiti prijavljenom ispitu dužan je odjaviti ispit 2 dana prije početka ispitnog termina.
 • Student koji pravodobno ne odjavi ispit dužan je snositi troškove u visini od 50,00 KM
 • Četvrti izlazak na ispit (komisijski ispit) se polaže pred nastavničkim povjerenstvom.
 • Student mora uplatiti 100,00 KM na žiro-račun Fakulteta, donijeti uplatnicu u studentsku referadu, pa tek onda može prijaviti ispit.
 • Položeni dio pismenog ispita priznaje se na narednim ispitima sve dok student ne pristupi na ispit četvrti put.
 • Za kolokvije i parcijalne ispite studenti naprave popis i dostave u studentsku referadu