Natječaji

 • Obavijest da se rok za primanje prijava za natječaj za Sveučilište u Granadi, Španjolska produžuje do 26.3.2018. i to za ukupno 8 stipendija odnosno 4 za odražavanje nastave i 4 za trening. Trajanje mobilnosti je tjedan dana odnosno 5 radnih i 2 dana za putovanje. Korištenje stipendija je ograničeno rokom tako da kandidati zainteresirani za održavanje nastave trebaju iste iskoristiti do 6.6.2018. dok je rok za trening stipendije 20.7.2018. Pošto će se trening za osoblje održati u 5 mjesecu od 7.-11.5.2018. o čemu se više informacija može pronaći na sljedećem linku http://internacional.ugr.es/pages/perfiles/pas/staff-training-week/stw2018may/draftprogrammestw711may2018 , molimo zainteresirane kandidate da naglase ukoliko sa prijavljuju za isti.

Zainteresirani kandidati trebaju biti stalni uposlenici Sveučilišta i poželjno je da u međuvremenu stupe u kontakt sa željenom sastavnicom na gostujućoj instituciji kako bi dobili potvrdu za moguću mobilnost. Potrebna dokumentacija se dostavlja isključivo putem emaila na adresu rektorat-ms@sum.ba kako slijedi:

dokument br.1 , dokument br.2 , dokument br.3 i dokument br.4 . • Obavijest o natječaju za mobilnost studenta za Sveučilište primijenjenih znanosti u Nysi, Poljska za zimski semestar 2018./2019. Više informacija o samom Sveučilištu i studijskim programima na koje se studenti mogu prijaviti za mobilnost može se pronaći na sljedećem linku http://www.pwsz.nysa.pl/index.php?p=25. Ljubazno molimo zainteresirane kandidate da do12.3.2018.dostave na email adresu rektorat-ms@sum.ba  sljedeću dokumentaciju:
 1. Aplikacijski obrazac (možete preuzeti ovdje)
 2. Motivacijsko pismo (Engleski jezik)
 3. CV (možete preuzeti ovdje)
 4. Prijepis ocjena
 5. Potvrda o znanju engleskog jezika (potvrda može biti izdana na ustrojbenoj jedinci)
 6. Ugovor o učenju (potpisan od strane ECTS koordinatora – možete preuzeti ovdje)

Za sva pitanja ili nejasnoće vezano za ovaj natječaj Ured za međunarodnu suradnju stoji na raspolaganju.


 • Obavijest o  prvoj akciji projekta iniciranog od Gospodarske/Privredne Komore Grada Mostara.  Naša želja je da svi zajedno učinimo nešto za ovaj Grad i potaknemo reakcije onih koji u svojim rukama imaju moć riješavanja pitanja smeća u Mostaru. Pravo vrijeme je da pomjenimo način razmišljanja, počevši prvo od sebe, svojih djelatnika, suradnika i obitelji i dana – 8.ožujka -imamo svi tu priliku! Zato, dođite i pozovite Vaše djelatnike, članove obitelji i suradnike kako bi zajedno vratili prirodi i okruženju onaj pravi izgled što i zaslužuje. Ukoliko želite da nam se pridružite u akciji čišćenja, Molimo Vas da  nam javite!

 • Obavijest o stipendiji korejske vlade o čemu se više informacija možete naći na linkovima: link1 ,   link2   i   link3.                 Rok prijave jest do 23.03.2018.

 • Obavijest o pozivu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti  za apliciranje za stipendije fondacije “THE BRITISH SCHOLARSHIP TRUST” za akademsku 2018/2019. godinu. Više informacija možete dobiti na njihovoj web stranici :

http://fmon.gov.ba/Konkurs/Index/71

Rok prijave jeste do 01.03.201


 • Obavijest o otvorenom natječaju za mobilnost studenta za Sveučilište u Poitersu, Francuska za zimski semestar 2018./2019. Studenti se prijavljuju izravno putem linka http://www.univ-poitiers.fr/mic/, a rok za prijave je do 16.04.2018.

Studenti svih studijskih ciklusa (preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija) se mogu prijaviti na sljedeća studijska područja:

0311          Economy,

231/232    Languages,

04               Business administration and Law,

05               Natural Sciences, Mathematics and Statistics,

06               ICT

Više informacija se može pronaći na web stranici Sveučilišta u Poitiersu putem navedenog linka.


 • Obavijest o otvorenom natječaju za nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru za Sveučilište u Granadi, Španjolska. Za naše Sveučilište je odobreno  ukupno 10 stipendija i to 5 za održavanje nastave i 5 stipendija za trening (trajanje mobilnosti je tjedana dana odnosno 5 radnih i 2 dana za putovanje). Korištenje stipendija je ograničeno rokom tako da kandidati zainteresirani za održavanje nastave trebaju iste iskoristiti do 6.6.2018. dok je rok za trening stipendije 20.7.2018. 

Zainteresirani kandidati trebaju biti stalni uposlenici Sveučilišta i poželjno je da u međuvremenu stupe u kontakt sa željenom sastavnicom na gostujućoj instituciji kako bi dobili potvrdu za moguću mobilnost. Natječaj je otvoren do 26.2.2018., a potrebna  dokumentacija se dostavlja isključivo putem emaila na adresu rektorat-ms@sum.ba kako slijedi:

 1.    motivacijsko pismo (engleski jezik),
 2. CV (europass – privitak),
 3. prijavni obrazac (privitak),
 4. potvrdu o znanju Engleskog jezika,
 5.    pozivno pismo (ukoliko je prihvatljivo) i
 6.    popunjen i potpisan ugovor o mobilnosti (privitak). 

Više informacija u možete vidjeti ovdje: link1 , link2 , link3 i link4.


 • Obavijest o otvorenom natječaju kineskog veleposlanstva o mogućnosti stipendiranja 1 kandidata sa Sveučilišta u Mostaru u akademskoj 2018./2019. Natječaj se odnosi na studente, na one koji su već stekli diplome preddiplomskog, diplomskog ili doktorskog studija, kao i na nastavno  osoblje.

Potrebnu dokumentaciju jeste

–          za studenta: CV, motivacijsko (engleski jezik), prijepis ocjena i potvrda o znaju engleskog jezika

–          za osoblje: CV,  motivacijsko (engleski jezik) i potvrda o znanju engleskog jezika

Više o natječaju možete vidjeti  link1link2

Rok prijave jest do 21.02.2018.


Rok je do 16.2.2018.


 • Obavještavamo Vas  o programu za stipendiranje mladih istraživača 2018 – Coimbra Group. Detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

Rok je do 16.03.2018.


Rok prijave je do 26.03.2018.


Rok prijave je 21.02.2018.