Temelji neuroznanosti

Rezultati na testu iz TNZ-a odrzanom 21.7.2017. su:
Nika Čorić 51 (2)
Eva Jelavić 51 (2)
Stjepan Čović 47 (1)
Branka Petričević 45 (1)
Lucija Nasić 42 (1)
Martina Leovac 41 (1) 
Maša Puljiz 39 (1)
Boris Rogić 38 (1)
Ivana Petrović 38 (1)


 
NASTAVNICI I SURADNICI

•Prof. dr. sc. Zoran Đogaš, dr. med., redoviti profesor T; pročelnik katedre

e-mail: zoran.dogas@mefst.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , tel. 557-905 (ST)

•Izv. prof. dr. sc. Maja Valić, dr. med., izvanredni profesor

e-mail: maja.valic@mefst.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; tel. 557- 860 (ST)

•Doc. dr. sc. Renata Pecotić, dr. med., docent

e-mail: renata.pecotic@mefst.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , tel. 557-857 (ST)

•Dr. sc. Ivana Pavlinac Dodig, dr. med., znanstveni novak

e-mail: ivana.pavlinac@mefst.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , tel. 557-862 (ST)

•Linda Lušić, prof. psihol., znanstveni novak

e-mail: linda.lusic@mefst.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , tel. 557-861 (ST)

•Nikolina Pravdić, dr. med.

e-mail: nikolinavladic@yahoo.com Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

tel. 335-630 (MO)

•Josip Lesko, dr. med.

e-mail: lesko.josip@gmail.com Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

tel. 335-630 (MO)

®    Neuroznanost jedna je od temeljnih medicinskih znanosti koja se bavi proučavanjem morfologije i funkcija zdravog živčanog sustava s naglaskom na mehanizmima kojima se ostvaruje njegova uloga glavnog kontrolnog i upravljačkog sustava našeg organizma.  Ovaj kolegij upoznaje i uči studenta  kako znanstvenim metodama pristupiti problemima iz tog područja.  Cilj nastave temelja neuroznanosti jest da student primjenom stečenih znanja fizike, kemije, biokemije, biologije, anatomije, histologije i fiziologije usvoji znanje o normalnoj funkciji našeg živčanog sustava u opsegu nužnom za daljnje uspješno praćenje studija.

®    Nastava iz temelja neuroznanosti održava se na 2. godini studija u ukupnom trajanju od 103 sata.

®          Teme se pojedinih predavanja, seminara i vježbi, uz naznaku propisanoga gradiva, objavljuju na početku nastave.  Pohađanje svih oblika nastave je obvezno, a studenti moraju propisano gradivo seminara i vježbi proučiti unaprijed iz propisanog udžbenika.