Temelji neuroznanosti

 
NASTAVNICI I SURADNICI

•Prof. dr. sc. Zoran Đogaš, dr. med., redoviti profesor T; pročelnik katedre

e-mail: zoran.dogas@mefst.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , tel. 557-905 (ST)

•Izv. prof. dr. sc. Maja Valić, dr. med., izvanredni profesor

e-mail: maja.valic@mefst.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; tel. 557- 860 (ST)

•Doc. dr. sc. Renata Pecotić, dr. med., docent

e-mail: renata.pecotic@mefst.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , tel. 557-857 (ST)

•Dr. sc. Ivana Pavlinac Dodig, dr. med., znanstveni novak

e-mail: ivana.pavlinac@mefst.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , tel. 557-862 (ST)

•Linda Lušić, prof. psihol., znanstveni novak

e-mail: linda.lusic@mefst.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , tel. 557-861 (ST)

•Nikolina Pravdić, dr. med.

e-mail: nikolinavladic@yahoo.com Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

tel. 335-630 (MO)

•Josip Lesko, dr. med.

e-mail: lesko.josip@gmail.com Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

tel. 335-630 (MO)

®    Neuroznanost jedna je od temeljnih medicinskih znanosti koja se bavi proučavanjem morfologije i funkcija zdravog živčanog sustava s naglaskom na mehanizmima kojima se ostvaruje njegova uloga glavnog kontrolnog i upravljačkog sustava našeg organizma.  Ovaj kolegij upoznaje i uči studenta  kako znanstvenim metodama pristupiti problemima iz tog područja.  Cilj nastave temelja neuroznanosti jest da student primjenom stečenih znanja fizike, kemije, biokemije, biologije, anatomije, histologije i fiziologije usvoji znanje o normalnoj funkciji našeg živčanog sustava u opsegu nužnom za daljnje uspješno praćenje studija.

®    Nastava iz temelja neuroznanosti održava se na 2. godini studija u ukupnom trajanju od 103 sata.

®          Teme se pojedinih predavanja, seminara i vježbi, uz naznaku propisanoga gradiva, objavljuju na početku nastave.  Pohađanje svih oblika nastave je obvezno, a studenti moraju propisano gradivo seminara i vježbi proučiti unaprijed iz propisanog udžbenika.